Een ongeluk is zo gebeurd! Weet u dan wat u moet doen?

Want eerste hulp is niet toekijken, maar op een verantwoordelijke wijze doen!

EHBO vereniging Beverwijk is een enthousiaste EHBO-vereniging in Beverwijk. In de cursuswijzer van het Oranje kruis zijn we te vinden onder: NB EHBO afd. Beverwijk.

De vereniging is opgericht op 7 mei 1937 met als naam EHBO-vereniging Gerardus Majella. Na de oprichting hebben zich 70 mensen als lid aangemeld. In de oorlog is alles op een laag pitje gezet. Men heeft de ledenlijsten verbrand, omdat men bang was hulp te moeten verlenen aan de vijand. Na de oorlog heeft men de vereniging weer opgepakt. Door het verdwijnen van andere EHBO-verenigingen in de omgeving is de naam aangepast naar een nieuwe meer passende naam: EHBO-vereniging Beverwijk. De service en kwaliteit die geleverd wordt is vanzelfsprekend hoog gebleven

Verschillende leden draaien EHBO-diensten bij sportevenementen of bedrijfsevenementen

Na het behalen en het geldig houden van het EHBO-diploma, kunnen de EHBO-ers meedoen in de AED netwerken zoals in Heemskerk of via Hartveilig.

Onze lessen worden verzorgd door ervaren instructeurs ondersteund door LOTUS®-slachtoffers. Zij kunnen met de cursisten ervaring uit de praktijk delen en zo de theorie ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Ons opleidingsteam geeft de cursus volgens de regels van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Onze cursus(sen) worden gegeven in Buurthuis Wijk aan Duin te Beverwijk.

Een impressie van lessen en oefeningen op locaties kunt u hier vinden.