Jij bent de eerste hulp als je ziet dat je buurvrouw met een te zware tas sjouwt. En ook als je collega een beker koffie omstoot en zijn toetsenbord onder de koffie zit. Maar ben jij ook de eerste hulp als er iemand in je buurt flauwvalt, struikelt en een lelijke wond aan zijn been heeft? Als je toch al vaker de ‘eerste hulp’ bent, kun je ook helpen als er iets acuut met iemand gebeurt. Want wat doe je als:

  • een kind zich verslikt in een snoepje?
  • iemand een epileptische aanval heeft?
  • een teamgenootje een enkel verstuikt?
  • een zwangere vrouw is gestruikeld?
  • een buurjongen XTC heeft geslikt
  • een oudere klaagt over pijn in de borst.

EHBO-vereniging Beverwijk biedt de kennis en de middelen die nodig zijn om te handelen als de situatie daarom vraagt. Veel ongelukken gebeuren in en om het huis. het gaat soms om kleine dingen, een andere keer ernstiger. Ongelukken kunnen altijd en overal gebeuren. Weten hoe te handelen is belangrijk.

  • Herhalingscursus EHBO met AED en Verbandleer

Alle cursussen worden standaard gegeven op onze eigen locatie in Beverwijk.

In alle cursussen word er goede informatie en training gegeven waardoor u in de praktijk zo goed mogelijk aan de gang kan. Tijdens de lessen word van u verwacht dat u actief mee doet. Zowel oefenen op de medecursisten, met oefenmateriaal als op de LOTUS-slachtoffers. Een LOTUS is iemand die na het behalen van het eenheidsdiploma EHBO zich heeft toegelegd op het uitbeelden van letsels en verwondingen. Hiervoor is de opleiding LOTUS ontwikkeld door het Oranje Kruis. LOTUS staat voor Landelijke Opleiding Ter Uitbeelding Slachtoffers.

Wilt u meer info hebben over de cursussen, kijk dan op de tabblad die hiervoor gemaakt is.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden een deel van de  cursusgeld. 

 

 
What do you want to do ?
New mail